Kalite Anlayışı

Semen Yemek Servisleri:
Müşterileriyle aynı duyguları paylaşarak onlarla bütünleşmeyi hedefler. Müşterilerinin her zaman en iyiyi hak ettiklerini kabul ederek talepleri yerine getirir.

Bunu yaparken kurumsal sosyal sorumluluğa, etik kurallara, rekabet şartlarına, güvenilirliğe, güvenliğe, ilgili standart ve yasal şartlara en üst düzeyde önem verir.

Kullanılan malzemelerden başlayarak, hazırlama ve pişirme işlemlerinden, üretilen yemeğin müşterilere ulaştırılmasına kadar olan tüm aşamalardaki kontrollerle sağlıklı ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirir.

Kullanılan hammadde temininde kaliteli, katkısız ve yerli ürünleri (GDO'suz) tercih etmesi ve üretim aşamasında hiçbir katkı maddesi kullanmaması, müşterilerine verdiği önem ve özenin göstergesidir.

Faaliyet alanıyla ilgili yasa ve mevzuatta belirlenen tüm şartları yerine getiren bir kuruluş olarak; sağlıklı ve güvenli gıdanın üretilmesi için gerekli ve kontrollü çalışma ortamı, bilinçlendirilmiş ve eğitimli çalışanlar, seçilmiş tedarikçiler, ölçülebilir hedefler ve uygunluk için gözden geçirme yoluyla, sürekli gelişim ve iyileşme sağlayarak müşteri memnuniyetini arttırmak için çalışır.

Belgeler
ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası

ISO 22000:2005 Gıda Güvenlik Yönetim Sistemi Sertifikası

OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası

T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Gıda Üretim İzni Belgesi

TSE-HYB Hizmet Yeterlilik Belgesi

Gıda Üreten İşyerlerine Ait Çalışma İzin ve Gıda Sicili Belgesi

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

İTO Faaliyet Belgesi

Personel & Eğitim
Lezzetli ve hijyenik yemek üretiminin en önemli noktalarından biri de yeterli sayıda deneyimli ve eğitimli personelle çalışmaktır.

Semen Yemek Servisleri, çok sayıda kriter ve farklı proseslerden oluşan ve bir uzmanlık alanı olan toplu yemek üretimi için gereken kalifiye personeli eksiksiz olarak istihdam etmektedir.

Tüm personelin, yıllık olarak planlanan periyodik eğitimlerle birlikte dış kaynaklı eğitimlerle de kişisel gelişimleri sağlanmaktadır. Ayrıca düzeltici ve önleyici çalışmalar konusunda eğitimler ve yeni başlayan personel için detaylı oryantasyon eğitimleri verilmektedir.

Hijyen

Sağlıklı bir yemek üretimi için gerekli olan hijyenik koşullar yeterli bilgi birikimi, deneyim ve bilinçle sağlanır.
Semen Yemek Servisleri; malzeme temininden yemeğin tüketimine kadar geçen süreçte, hijyenik koşulları eksiksiz bir şekilde oluşturur ve korur.

Kaliteli, güvenli, katkısız ve TSE standartlarına uygun üretim yapan firmaların ürünleri; gıda güvenliği, kalite, ambalaj, depolama ve sevkiyat kriterlerine göre kontrolden geçirilerek alınır.
Tüm personel, hijyen konusunda uzman ve yetkin kişi ve kuruluşlardan detaylı bir şekilde eğitim alır. Periyodik olarak portör, burun-boğaz kültürü ve Hepatit B testleri yaptırılarak akciğer grafisi çektirilir.
Tüm tesis, günde 2 kere baştan sona temizlenir. Özel kimyasallar kullanılarak hijyen sağlanır.
Periyodik ilaçlamalarla zararlılara ve uçan haşerelere karşı tam koruma sağlanır.
Üretim prosesleri ve tesis, hijyeni sağlamak ve korumak üzerine yapılandırılmıştır. Temiz ve kirli ürünler tesisin farklı noktalarında depolanır, mutfak içerisine kirli ürün girişi olmayacak şekilde düzenleme yapılarak, kirli ürün depoları ayrılmıştır. Mutfak içerisine sadece soyulmuş, yıkanmış, ayıklanmış ve kullanıma hazır ürün girer.

Kullanılan Malzemeler
Lezzet ve gıda güvenliği açısından yüksek standartta bir üretim için kaliteli A grubu malzeme kullanılmalıdır. Malzeme kalitesi, lezzet ve gıda güvenliğinin yanında üretim proseslerini de doğrudan etkilemektedir. Toplu yemek üretiminde çok önemli bir kavram olan zamanında üretim, belirli standart malzemelerle sağlanabilir.

Semen Yemek Servisleri, üretimden dağıtıma kadar tüm süreçlerde kullandığı malzemeleri önde gelen, kalitesi kanıtlanmış markalardan seçmektedir.

Yemeklerde; katkı maddeleri, donmuş ve hazır ürünler, soya, ithal et, yapay kıvam verici ve koruyucu maddeler, yapay lezzet vericiler, bulyon, süt tozu, glikoz, mısır şurubu, suni tatlandırıcılar, gıda boyaları, soya katkılı ürünler, katı yağlar kesinlikle kullanılmaz.

Üretimde HACCP Gıda Güvenliği Sertifikası’na sahip olan ürünler kullanılmakta, güvenilirlik seviyelerinin belirlenmesi amacıyla periyodik olarak mikrobiyolojik testlere tabi tutulmaktadır.

Ayçiçek Yağı Kırlangıç, Salad, Çotanak

Zeytin ve Zeytin Yağı Marmara Birlik, Kırlangıç, Yudum

Salça Tamek

Bakliyat Göze, Duru, Öğüt

Kırmızı Et Saray Çiftliği, Aydos, Yalçın, Namet

Beyaz Et Şen Piliç, Lezita, Erpiliç, CP

Süt ve Süt Ürünleri Pınar, Yörükoğlu, Saray Çiftliği, Sütaş, Sek

Ketçap, Mayonez Pınar, Calve

Makarna Ürünleri Barilla, Oba

Sebze, Meyve Günlük Hal temini

Kahvaltılık Ürünler Koska, Pınar, Lokman

Baharatlar Arifoğlu, Bağdat, Binot, Kıpırtı

Turşu ve Sirke Kemal Kükrer, Aysan

Pasta ve Yan Ürünleri Elit, Ustam, Ovalette

Un Ova, Hekimoğlu

Helva, Reçel Koska, Akçaoğlu, Pınar, Seyidoğlu, Lokman

Temizlik Ürünleri Belkim

Menüler

Semen Yemek Servisleri; farklı tüketici profili ve ihtiyaçları için esnek menü uygulamaları yapmaktadır. Menü tasarımları, müşteri ilişkileri departmanına gelen talep ve öneriler değerlendirilerek, uzman diyetisyenler, üretim müdürlüğü ve kalite güvence departmanı tarafından oluşturulmaktadır.

Menüler; 4 çeşit, 3 çeşit ve çoktan seçmeli olarak hazırlanmaktadır. Tercihler doğrultusunda 4 çeşitten başlayarak seçmeli ana yemek, salata, tatlı ve meyve büfesi olarak oluşturulabilmektedir. Standart menü yanında diyet, vejetaryen ve alakart menü seçenekleri bulunmaktadır.